18 Mayıs 2010 Salı

Tasavvuf ve Gönül Eğitimi



Bu yıl somuncubabanın düzenlemiş olduğu kermesten aldığım iki güzel kitaptan bahsedeceğim.birincisi "Gönül eğitimi" kuruyan yüreklerimize pınar şırıl, şırıl.
Doç.Dr.Kadir Özköse tarafından kaleme alınmış Nasihat yayınlarından bizlere ulaştırılmış harika bir eser

Tasavvuf, dinin özünü bireyin iç dünyasında yaşanır hale getirme faaliyetidir. Bu nedenle ilm-i hal ve fıkh-ı batın adıyla anılmaktadır.Ruhi ve ahlaki arınma yolu anlamına gelen tasavvuf düşüncesi, mutasavvıflar vasıtasıyla sistemli ve disiplinli bir şekilde topluma yön vermiştir.İslam tarihi boyunca tasavvuf önderleri, yaşadıkları coğrafyanın kültürel, sosyal, ekonomik ve siyasal alanda şekillenmesinde etkili olmuştur.




İkinici Kitap Prof.Dr. Ali Akpınar tarfından kaleme alınmış Nasihat yayınlarından bizlere ulaştırılmış.

Hz Mevlana, ömrünü şu üç kelimede özetler:
Ömrümün mahsulü üç sözdür heman Ham idim, piştim ve yandım el Aman.

Onun bu aşamalardan geçmesi hem kendisi için, hem de başkaları içindir. Zira toplum önderleri, yalnızca kendileri için yaşamazlar.

Mevlana'nın Kur'an anlayışını,Kur'an'a bakışını, Kur'an'ın Mevlana'da ne ifade ettiğiniortaya koyarken daha çok onun Mesnevi'sine baktık, ondan iktisablarda bulunduk.Çünki onun Mesnevi'si, Kur'an ayetleriyle doludur ve bu yüzden o, Kur'an'ın bir çeşit tefsir sayılmıştır.

Aşk, göklere uçmaktır. Her an yüzlerce perdeyi yırtmaktır.Aşk önce kendininefsin isteklerinden kurtarmak, nefsani yollarda yürümekten ayak çekmektir.Dünyayı yok saymak, görmemezlikten gelmektir.Geldiği ve tekrar gideceği alemi düşünmek, kendini anlamaya, bilmeye çalışmaktır

İyi Okumalar Canlarım

12 Mayıs 2010 Çarşamba

Kayıtdışı Tarihimiz / Yavuz Bahadıroğlu



Tarih meraklılarına duyrulur yeni çıkan bu kitabı aldım ve okumaya başladım:-)bitirdikten sonra yorumlarımı ve eleştirilerimi yapacağım yalnız ilk gözüme çarpan kitabın kapağı çok güzel:-)bir de 288 sayfa olması az göründü gözüme....

Tarihimizle bizim aramızı açan, ilkokuldan itibaren zihinlerimize yerleştirilen yanlı ve yanlış bilgilerle gerçekleri unutturan zemin kimin ve kimlerin ürünü?
Tarihe bakışımız hâlâ neden karışık, bulanık ve önyargılı?

Henüz birkaç yüzyıl öncesine kadar, yaklaşık yirmi milyon kilometrekarelik bir coğrafya üzerinde kurumlaşmış, üç kıtaya hükmeden bir devletimiz vardı. Ancak bu kadar yakın geçmişte yaşananların ne kadarından haberdarız?
Bildiklerimizin ne kadarı gerçek?
Doğrusuyla yanlışıyla tarihimizin arka plânına bakmaya, geçmişimizde kalan gerçeklerle yüzleşmeye hazır mısınız?

Kayıt Dışı Tarihimiz sizin için büyük bir sır küpünün kapağını aralıyor.
Bu kitapla yanlış veya eksik tanıtılan şahsiyetlerle daha yakından ve gerçek yönleriyle tanışacaksınız



Yavuz Bahadıroğlu / Nesil Yayınları
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...