12 Aralık 2010 Pazar

Duygusal Özgürlük



Sevmeyi biliyor musunuz? Sizin “duygusal tipiniz” hangisi?
Duygusal özgürlük sevmeyi öğrenmek, giderek daha fazla sevgi vermek ve almaktır. Bu özgürlüğe ulaşmanın yolu pozitif duygular geliştirmenin yanı sıra negatif olanlarla da yüzleşmek, onları dönüştürmek, kendinize ve başkalarına kalp gözüyle bakmaktan geçiyor.
Deneyimli bir psikiyatr olan Judith Orloff pozitif duygularımızı en üst noktaya çıkartmak için ruhumuzu eğitmenin, spiritüel kaslarımızı geliştirmenin alternatif yollarını ve yöntemlerini gösteriyor.

Kendi yaşamından ve deneyimlerinden süzülen pek çok anekdot ve pratik öneriyle zenginleşen bu etkileyici kitabı okuduğunuzda öncelikle hangi duygusal tipe girdiğinizi ve duygusal özgürlüğe ulaşmak için hangi yolu izlemenizin sizin için en uygun olduğunu göreceksiniz.
Duygusal özgürlüğünüzü kazandığınızda kendinizi daha dingin, daha mutlu, daha canlı ve neşeli hissedecek, çevrenize karşı daha yapıcı ve anlayışlı olacaksınız. Her zaman sezgilerinizle bağlantı kurmayı, kalbinizin gücüne ulaşmayı bilecek ve asla yalnız olmadığınızı hissedeceksiniz.


Judith Orloff

18 Mayıs 2010 Salı

Tasavvuf ve Gönül Eğitimi



Bu yıl somuncubabanın düzenlemiş olduğu kermesten aldığım iki güzel kitaptan bahsedeceğim.birincisi "Gönül eğitimi" kuruyan yüreklerimize pınar şırıl, şırıl.
Doç.Dr.Kadir Özköse tarafından kaleme alınmış Nasihat yayınlarından bizlere ulaştırılmış harika bir eser

Tasavvuf, dinin özünü bireyin iç dünyasında yaşanır hale getirme faaliyetidir. Bu nedenle ilm-i hal ve fıkh-ı batın adıyla anılmaktadır.Ruhi ve ahlaki arınma yolu anlamına gelen tasavvuf düşüncesi, mutasavvıflar vasıtasıyla sistemli ve disiplinli bir şekilde topluma yön vermiştir.İslam tarihi boyunca tasavvuf önderleri, yaşadıkları coğrafyanın kültürel, sosyal, ekonomik ve siyasal alanda şekillenmesinde etkili olmuştur.




İkinici Kitap Prof.Dr. Ali Akpınar tarfından kaleme alınmış Nasihat yayınlarından bizlere ulaştırılmış.

Hz Mevlana, ömrünü şu üç kelimede özetler:
Ömrümün mahsulü üç sözdür heman Ham idim, piştim ve yandım el Aman.

Onun bu aşamalardan geçmesi hem kendisi için, hem de başkaları içindir. Zira toplum önderleri, yalnızca kendileri için yaşamazlar.

Mevlana'nın Kur'an anlayışını,Kur'an'a bakışını, Kur'an'ın Mevlana'da ne ifade ettiğiniortaya koyarken daha çok onun Mesnevi'sine baktık, ondan iktisablarda bulunduk.Çünki onun Mesnevi'si, Kur'an ayetleriyle doludur ve bu yüzden o, Kur'an'ın bir çeşit tefsir sayılmıştır.

Aşk, göklere uçmaktır. Her an yüzlerce perdeyi yırtmaktır.Aşk önce kendininefsin isteklerinden kurtarmak, nefsani yollarda yürümekten ayak çekmektir.Dünyayı yok saymak, görmemezlikten gelmektir.Geldiği ve tekrar gideceği alemi düşünmek, kendini anlamaya, bilmeye çalışmaktır

İyi Okumalar Canlarım

12 Mayıs 2010 Çarşamba

Kayıtdışı Tarihimiz / Yavuz Bahadıroğlu



Tarih meraklılarına duyrulur yeni çıkan bu kitabı aldım ve okumaya başladım:-)bitirdikten sonra yorumlarımı ve eleştirilerimi yapacağım yalnız ilk gözüme çarpan kitabın kapağı çok güzel:-)bir de 288 sayfa olması az göründü gözüme....

Tarihimizle bizim aramızı açan, ilkokuldan itibaren zihinlerimize yerleştirilen yanlı ve yanlış bilgilerle gerçekleri unutturan zemin kimin ve kimlerin ürünü?
Tarihe bakışımız hâlâ neden karışık, bulanık ve önyargılı?

Henüz birkaç yüzyıl öncesine kadar, yaklaşık yirmi milyon kilometrekarelik bir coğrafya üzerinde kurumlaşmış, üç kıtaya hükmeden bir devletimiz vardı. Ancak bu kadar yakın geçmişte yaşananların ne kadarından haberdarız?
Bildiklerimizin ne kadarı gerçek?
Doğrusuyla yanlışıyla tarihimizin arka plânına bakmaya, geçmişimizde kalan gerçeklerle yüzleşmeye hazır mısınız?

Kayıt Dışı Tarihimiz sizin için büyük bir sır küpünün kapağını aralıyor.
Bu kitapla yanlış veya eksik tanıtılan şahsiyetlerle daha yakından ve gerçek yönleriyle tanışacaksınız



Yavuz Bahadıroğlu / Nesil Yayınları

12 Nisan 2010 Pazartesi

İki Darbe Arasında



28 Şubat süreci….her gün bir yığın hüsran… Günler ilerledikçe dalgalar şiddetini arttırarak dövmeye başlamıştır kalbinizin duvarlarını ve çaresizliğin sesi çığlık çığlığadır içinizde. Ateş düştüğü yeri yakar ve bir serçe olsun, gagasıyla bir damla su getirmez yangını söndürmeye…

İskender Pala, bu defa pek bilinmeyen bir özelliğiyle, “asker kimliğiyle” karşınızda. Usta yazar, 12 Eylül'ün hemen ardından başlayıp 28 Şubat sürecinde YAŞ kararıyla son bulan Deniz Kuvvetler'ndeki 15 yılın hikâyesini içeriden okuma fırsatı veriyor.

(…) Acı günleri hatırlamak, insana tekrar acı verir elbette. Buna rağmen vaktiyle unutmayı çok zor başardığım o günleri şimdi yeniden hatırlamanın acısını yaşamaya cesaret etmem, sırf tarihe belge bırakma ve belki o savruluş insanların hâlâ aramızda yaşadıklarına dikkat çekebilme amacına yöneliktir ev bu yüzden yazdıklarımın tamamı katıksız hakikattir.

İskender Pala/ Kapı Yayınları

Okumanız tavsiye olunur bendeniz tarafından:-)

8 Mart 2010 Pazartesi

Merhaba

Son zamanlarda kitap okumada sınıfta kaldım :-)

Karınca Kito
Mahkumun biri, yalnız kaldığı hücre içinde bir karınca ile arkadaşlık yapar. Kito adını verdiği bu karınca zaman içerisinde adamın talimatlarına göre hareket eder hatta takla atmayı bile öğrenir.
Mahkum, insanların Kito'ya hayran kalacağını ve göreceği büyük ilgi sayesinde zengin olacağının hayalini kurmaktadır. Hapisten tahliye olduğu gün Kito'yu kibrit kutusunun içine koyarak bir kafeteryaya gider. Amacı insanların Kito'ya nasıl tepki vereceğini test etmektir.
Karıncayı kibrit kutusundan çıkaran eski mahkum garsonu çağırır. Amacı garsona Kito'nun marifetlerini göstermektir. Garsona "Masanın üstünde duran şu karıncayı görüyor musun?" diye sorar sormaz, garson elindeki bezle karıncayı alır ve "Afedersiniz beyefendi" diyerek Kito'yu öldürür.
Her kişinin kendine ait değerleri ve inançları vardır. Bir kişi için çok önemli olan bir olay diğeri için pek de önemli olmayabilir. Kişileri kendi inanç sistemimize göre değerlendirirsek sorunlarla karşılaşabiliriz. Yapmamız gereken kişilerin inanç ve değerlerine saygılı olmak ve ilişkilerimizde kendimizi onların yerine koyarak hareket etmektir.

Altının değerini en iyi sarraf bilir.
Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...